שלבי העבודה בבניה קלה

שיטת הבניה הקלה הולכת ותופסת תאוצה בשנים האחרונות וניתן לראות יותר ויותר אנשים שבוחרים בבניה קלה כפתרון איכותי, מהיר וזול משמעותית מהשיטה הקלאסית.

לבניית מבנה בשיטת הבניה הקלה יש כמה שלבים מרכזיים. שני השלבים הראשונים דומים למעשה לשיטת הבניה הקלאסית.

השלב הראשון הוא השגת היתרי בניה ורישיונות בהתאם לחוק. למרות שמדובר במבנים ניידים לרוב, החוק עדין מחייב היתרי בניה מסודרים עבורם. לכן, לאחר ההחלטה על ביצוע פרויקט בבניה קלה, יש להגיש את תכנית הבניה שתכנן האדריכל לרשות המקומית הרלוונטית לצורך אישורה. 

לאחר השגת כל האישורים הדרושים ניתן לגשת אל השלב השני של שיטת הבניה הקלה, הוא שלב היסודות והתשתיות. שלב זה דומה גם הוא לבניה הקלאסית, כיוון שאין דרך אחרת להתחבר לכל התשתיות העירוניות כמו מים, ביוב, חשמל וקווי תקשורת למיניהם.

מתחילים לבנות בבניה קלה

החל מהשלב השלישי, מתחיל למעשה השוני של שיטת הבניה הקלה לבוא לידי ביטוי. במקביל לשלב הכנת היסודות והתשתיות, ניתן להתחיל בייצור שלד המבנה במפעל. 

בניה קלה מבוססת על תכנית ממוחשבת. תכנית המבנה מוזנת לתוך תוכנת מחשב מיוחדת, שמעבדת את הנתונים ויודעת לגרום לייצור של מוטות פלדה במידות המדויקות הנדרשות לבניית המבנה. מוטות אלו מרכיבים את שלד המבנה והם מחוברים באמצעות ברגים מגלוונים מיוחדים וחזקים.

השלב הבא בבניה הקלה הוא הרכבת לוחות הגבס על שלד המבנה המוכן והובלת המבנה אל אתר הבניה. כאשר המבנה מגיע למקומו הקבוע, מחברים אותו אל היסודות שהוכנו מראש. זהו השלב המשמעותי ביותר בתהליך. לאחר מכן, מרכיבים את הגג שבחר הלקוח. ניתן להשתמש בכל סוגי הגגות בבניה קלה.

השלב הבא הוא חיבור התשתיות שהוכנו מראש. במבנה שהוכן במפעל ישנם פתחים מתוכננים מראש להשחלת כל סוגי הצנרת- בהם משתמשים כדי להשחיל את חוטי החשמל, צינורות המים, קווי התקשורת וכו’.

על מנת לסיים את תהליך הבניה הקלה, יש צורך בשתי פעולות חשובות נוספות- חיפוי ובידוד. ניתן לבחור בסוגים שונים של חיפויים לקירות הפנימיים והחיצוניים של המבנה, כאשר הנפוץ בהם הוא לוחות איטונג עבים (בין 50 ל-70 מ”מ). את חומרי הבידוד מכניסים בין השלב של המבנה לבין לוחות החיפוי להשלמת התהליך. ניתן להשתמש בסוגים שונים של חומרי בידוד, כמו צמר סלעים, נייר אלומיניום או יריעות לבידוד אקוסטי, כל זאת בהתאם לצורכי הלקוח ומגבלות התקציב. 

בניה קלה היא התמחות מיוחדת בענף הבניה. יש לה יתרונות רבים על פני שיטת הבניה הקלאסית ועל מנת לדעת להתאים אותם ולנצל את השיטה בצורה היעילה ביותר, חשוב מאוד לפנות לאנשי מקצוע בעלי ניסיון רב בבניה מסוג זה.